Новини

«Чистий двір – охайне місто!» – ініціатива, яка вчить діяти і отримувати результат

Чисто не тільки там, де прибирають, а й там, де не смітять. За цим самим принципом небайдужі активісти створили соціальну акцію «Чистий двір – охайне місто!», адже саме із чистоти дому, а потім чистоти двору і складається наше чисте місто.

Активісти мали на меті спонукати мешканців подбати про охайність свого двору, а головне – дитячих майданчиків, де діти проводять чимало часу. На початку червня організатори запропонували місцевим ОСББ підтримати ініціативу, провести прибирання чи облагородження прибудинкової території, все це зафіксувати на фото та відео і потім надіслати до участі в акції.  За активність громади організатори підготували  цінні й такі потрібні подарунки, головними серед них стали дитячий ігровий майданчик, гойдалки та дитяча пісочниця.

Загалом до участі в акції «Чистий двір – охайне місто!» зголосилося 14 ужгородських ОСББ.Мешканці кожного з них фарбували, прибирали, саджали та конструювали. Фото та відеозвіти згодом надіслали організаторам проекту, які в свою чергу публікували всі матеріали на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. По закінченню акції обрали головних переможців. Важливий момент: учасники мали надіслати фото та відеоматеріали як виглядав їх двір до акції та після, все, аби члени журі могли сповна оцінити наскільки старанно та відповідально мешканці ОСББ підійшли до участі.

Відтак журі визначилося на користь трьох учасників: перше місце і головний приз отримує команда ОСББ «Університетський 8», які довели, що круте подвір’я для діток можна зробити і без купи гойдалок, а просто маючи велике бажання і трохи креативу.  Друге місце між собою розділили два учасники: ОСББ на вулиці Навої та «Універсам-Минайська 15». Їх двори поповняться новими гойдалками.

Всі інші учасники посіли третє місце і за старання та організацію отримають дитячі пісочниці для своїх дворів.

Ще один приз, який підготували організатори – дитяче свято з аніматорами та святковою програмою з іграми та солодощами просто у себе на подвір’ї. Цей приз дістався команді, яка отримала титул «Глядацьких симпатій». За цю команду на офіційній сторінці акції «Чистий двір -  охайне місто» віддали свої голоси найбільше ужгородців. Тут впевнену перемогу отримує ОСББ «Унгварський-16». 

За словами організаторів, такі акції дуже цінні, адже жителі кожного будинку об’єдналися заради спільної мети, діти отримали цікавий досвід та веселе дозвілля, а головне, що в результаті акції 11 місцевих ОСББ оновили свої дитячі майданчики.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.