Новини

«Брокбізнесбанк» і «Реал Банк» - банкроти, – НБУ

Національний банк України визнав ПАТ “БРОКБІЗНЕСБАНК” та ПАТ “РЕАЛ БАНК” неплатоспроможними.

28 лютого цього року постановами Правління Національного банку України два банки, зокрема ПАТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" та ПАТ "РЕАЛ БАНК", було віднесено до категорії неплатоспроможних. На підставі цих рішень Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було запроваджено відповідні тимчасові адміністрації та призначено уповноважених осіб у зазначених банках. Тимчасові адміністрації запроваджено строком на три місяці – із 3 березня до 2 червня 2014 року.

Віднесення ПАТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" та "РЕАЛ БАНК" до категорії неплатоспроможних було зумовлено, зокрема, зменшенням до мінімального рівня розміру регулятивного капіталу та нормативів капіталу банків, а також невиконанням ними протягом 10 робочих днів поспіль своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Відповідні рішення були прийняті для підтримання достатнього рівня капіталу та активів вищезазначених банків, детальної оцінки їх фінансового стану і приведення їх діяльності у відповідність до вимог банківського законодавства, відновлення платоспроможності та ліквідності, а також стабілізації їх діяльності.

Водночас вкладники – фізичні особи обох банків можуть отримати свої кошти за договорами депозитних вкладів, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку. Виплати за цими договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття Національним банком України рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але в сумі до 200 тис. грн.

Керівництво Національного банку України зазначає, що зараз постало питання системного реформування банківської системи. Вона не може ефективно розвиватися за старими правилами. Тому Національним банком України разом із банківською спільнотою розробляються правила гри, що нададуть змогу відчути стабільність, зрозумілість, а для банкірів – відповідальність за їх діяльність.

Національний банк України і надалі підтримуватиме банки в частині безумовного виконання ними законних вимог вкладників, - повідомляє прес-служба Управління Національного банку України в Закарпатській області. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.